• MartinBauer
  • Kontakt
  • Über uns
  • Umgebung
  • Rezepte
  • MartinBauer
  • Kontakt
Back to Overview
March 22, 2023

Brombeergelee mit Basilikum

Zubereitungszeit: ca. 30 Minuten
Zutaten für 4-6 Gläser


Zutaten

0,7 l Brombeersaft
500 g Gelierzucker 2:1
50 ml Zitronensaft
4-5 Zweige Frisches Thai-Basilikum
4-6 Gläser (250-300 ml), mit Twist-off Deckel


Zubereitung

Den Brombeersaft mit dem Zitronensaft mischen und mit dem Gelierzucker nach Packungsanweisung kochen. Wenn die Flüssigkeit aufkocht, die Basilikumzweige dazugeben und bis zum Ende der Kochzeit mitkochen. Die Masse durch ein Sieb in die vorbereiteten Gläser geben und sofort verschließen.
Zum Schluss können Sie noch hübsche Etiketten für die Gläser gestalten.


Besonderheiten und Hinweise
Den Brombeersaft am besten aus frisch geernteten Brombeeren selbst herstellen. Der anisartige Duft und Geschmack vom Thai-Basilikum passt allgemein gut zu Süßspeisen.

Teilen:
  • Impressum
  • Datenschutz
  • Kontakt

We are using cookies to give you the best experience on our website.

You can find out more about which cookies we are using or switch them off in .

Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Strictly Necessary Cookies

Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.

3rd Party Cookies

This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.

Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.

Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!

Powered by  GDPR Cookie Compliance